Jak to všechno začalo?
Ahoj, jmenuju se Eva a od roku 2013 stojím za značkou a později společností Oliva gourmet.
Mými největšími koníčky jsou cestování, dobré jídlo a španělština. Když jsem se tedy před pár lety na konci několikaročního pobytu ve Španělsku rozhodovala, zda se vrátit zpět do Česka a čemu se tu případně věnovat, bylo mi jasné, že bude muset jít o něco, co tyhle moje vášně spojí dohromady.
Nebýt mého táty, který se svou společností celou Olivu původně zaštiťoval, by mě asi ale nenapadlo, že by mělo jít právě o olivový olej. Jeho nápad jsem se ale jala realizovat, a tak jsem hned začala zjišťovat, co a jak, a za pár měsíců mi do skladu v Berouně dorazila první paleta s různými druhy olivových olejů.
Jako asi většina Čechů, i já jsem byla tehdy olivovým olejem téměř nepolíbená, ale abych mohla něco nabízet dál, musela jsem se o olivách dozvědět co možná nejvíce.
A tak jsem začala navštěvovat Evropskou školu degustace olivového oleje v Madridu, kde jsem o olivách, jejich pěstování i následném zpracování získala neskutečné množství informací, naučila se párovat různé druhy olejů s určitým pokrmy, a kde jsem po nějakém čase zvládla absolvovat i zkoušku na someliéra olivového oleje.
K olejům postupně přibyly ještě olivy, mandle, olivová kosmetika a postupně přibývají další delikatesy. A ačkoliv je olej mou srdcovou záležitostí, i ostatní produkty jsem si zamilovala. Na práci mě těší to, že můžu nabízet něco, o čem vím, že je to opravdu kvalitní a zdraví velmi prospěšné.