Blog

Blog

  • Vlastnosti olivového oleje
    Olivový olej má velice příznivé účinky pro naše zdraví, hodně pomáhá při různých problémech jednotlivých částí těla. Podívejme se na některé pozitivní účinky olivového oleje:
  • Výroba olivového oleje
    Proces výroby olivového oleje se skládá z několika fází, které začínají samotným sběrem oliv a končí stáčením produktu do příslušných obalů. Nejdůležitější při výrobě je kvalita, na kterou se musí soustředit všechny fáze. Aby se mohl vyrobit kvalitní extra panenský olivový olej, je třeba pro jeho výrobu použít pouze olivy, které jsou dosud na olivovníku, zdravé a v optimálním bodě zralosti. Nezbytností je,… Více informací: Výroba olivového oleje
  • Druhy olivového oleje
    Existuje několik druhů olivového oleje. Klasifikují se podle kvality, stupně acidity, metod výroby a sensorických vlastností jako jsou chuť, vůně a barva. V obchodech se můžeme setkat se čtyřmi druhy olivových olejů: Tato klasifikace odpovídá čtyřem obchodním kategoriím olivového oleje uvedených ve vyhlášce Evropské Unie CE 1019/2002. Extra panenský olivový olej je ten, který si zachovává všechny své smyslové a zdraví prospěšné vlastnosti. Můžeme… Více informací: Druhy olivového oleje